Maarit Tiililä

Murrosvaiheen johtajien valmentaja

Nykyinen yritysmaailma on usein kaaosta, jossa johtajalla ei ole heittää peliin muuta kuin itsensä. Hänen oma itsetuntemuksensa toimii ankkurina murroksessa. Tässä ajassa johtajalta vaaditaan rohkeutta pysähtyä ja havaita hiljaisia signaaleita sekä toimia niiden opastamana.

Yritysmaailman kriisiuutiset kielivät siitä, että johtajien sanojen ja tekojen on puhuttava samaa kieltä: kaikki on läpinäkyvää ja tulee julki – ennemmin tai myöhemmin. Sen vuoksi johtajan tietoisuus omasta itsestä ja oman toiminnan vaikutuksesta muihin on avain tästä hetkestä tulevaisuuteen.

Valmennan johtajia ja johtoryhmiä organisaatioissa, jotka elävät murrosvaihetta. Erityisen kiinnostunut olen johtajien omista murroksista. Kirjani Tilanne haltuun! pureutuu johtajan 100 ensimmäiseen päivään uudessa roolissaan. Innosta onnistumaan – yhdessä! -kirja puolestaan siihen, miten johtaja luo tilaa innostua ja saa siten joukot mukaansa. Murroksen keskellä ihmiset kaipaavat johtajaa, joka paitsi näyttää tietä myös ottaa heidät mukaan toiminnan kehittämiseen.

Paras palaute, mitä työstäni saan on se, että seurassani johtaja voi pysähtyä, riisua naamionsa ja olla oma itsensä. Luottamuksellisessa ilmapiirissä rohkaisen johtajaa tulemaan tietoiseksi omista aikomuksistaan, käyttäytymisestään ja ennen kaikkea vaikutuksestaan muihin. Johtajan on tärkeää myös oppia ajattelemaan asioita eri osapuolten näkökulmista.

Osaamiseni ja ammattitaitoni perustuu yli kymmenen vuoden kokemukseen henkilöstöjohtamisesta ja johtoryhmätyöskentelystä suomalaisessa ja amerikkalaisessa pörssiyhtiössä sekä valtion ja pääomasijoittajan omistamassa yhtiössä. Olen työskennellyt muun muassa Instrumentariumissa, GE Healthcaressa, Altiassa ja Moventasissa. Vuodesta 2008 olen toiminut yrittäjänä ja 2015 alkaen Hallituspartnerit Helsinki ry:n hallituksessa.

Ekonomitutkinnon (KTM) lisäksi olen auskultoinut opettajaksi. Olen International Coach Federationin (ICF) sertifioima Professional Certified Coach (PCC). Toimin myös useita vuosia coaching-taitojen kouluttajana BCI Business Coaching Institutessa. Työkalupakista minulta löytyvät mm. WorkPlace Big Five Profile™ ja Work Personality Inventory (WOPI).

Intohimonani on auttaa sinua löytämään itsestäsi se johtaja, joka jo parhaimmillasi olet!

[booked-calendar calendar=32]